+32 469 13 24 15   lacledouaire@gmail.com

Algemene informatie

onze top kwaliteit voorzieningen

Stek informatie

De stekken zijn toegankelijk met de auto en bieden plaats voor twee personen. U wordt op locatie voorzien van een schepnet, onthaakmat en een weegzak met driepoot.

Het meer varieert in diepte van circa 1m tot ongeveer 3,5m er zijn verschillende plateaus en geulen aanwezig. Dus voor u als karper visser zijn er genoeg interessante spots te verkennen en te bevissen.

Elke stek is voorzien van gratis WIFI en stroom. En natuurlijk ontbreekt een BBQ niet, die gratis ter beschikking staat.

lac le douaire boekingen
lac le douaire boekingen
lac le douaire boekingen
Plattegrond
tooltip text

Stek 1

Zuid

tooltip text

Stek 2

Oost

tooltip text

Stek 3

Noord

Stek1 - Zuid

Stek 2 - Oost

Stek 3 - Noord

Lac Le Douaire - stek 3

lac le douaire boot
lac le douaire boot

Badkamer

Het meer is voorzien van twee volledig ingerichte badkamers zodat u ook na een stevige vangst uzelf kunt verzorgen.

Tevens is er een extra ruimte met vriezers en koelkast. Hier bestaat ook de mogelijkheid om eventueel accu’s op te laden.

Oplaadplaats en Vriezer

Bait Service

Lac le douaire biedt in samenwerking met Keen Carp een bait service aan tijdens uw visvakantie.

Dat betekent voor u, dat er boilies en wafters ter plekke op voorraad zijn.

Heeft u toch liever een boilie op maat? Ook dat is mogelijk. U kunt deze exclusief bestellen. Deze bestellingen zullen dan bezorgd worden aan uw stek. Geef uw wensen aan bij uw reservering en we nemen de mogelijkheden door.

lac le douaire boekingen
lac le douaire boekingen

Visbestand

Dat de meren van Blues Lake (brecht) een tot de verbeelding sprekend karperbestand herbergen is geen geheim. Beide meren zaten tot maanden vooruit volgeboekt om een pb spiegel of schub te verschalken. Door het aflopen van de uitbating en de opoffering van de meren als compensatiegebied natuur voor de uitbreiding van de steenbakkerij komt er op 31 december 2021 helaas een einde aan de visserij op deze meren.

Door een gerichte en professionele afvissing door Aquatic Engineers van de karpermeren is echter het gros van het karperbestand gered kunnen worden. Maar liefst 76 geselecteerde spiegel- en schubkarpers waarvan enkelen die de magische grens van 30 kg bijna bereikten werden gevangen en op transport gezet naar Lac Le Douaire 

– schubkarpers: 44 stuk waarvan de zwaarste 24.5 kg
– spiegelkarpers: 31 stuk waarvan de zwaarste 28.5 kg
– graskarpers: 23 stuk waarvan de zwaarste 27 kg